Вівторок, 30 Квітня, 2024

 5 романтичних місць у Нью-Йорку, про які знають лише місцеві

Нью-Йорк – місто-мрія, яке ніколи не спить. Тут щодня знімаються фільми, приймаються важливі рішення, постійно приїжджають туристи з різних куточків світу, а ще розгортаються неймовірні історії кохання. У мегаполісі будь-яке побачення може перетворитися на прекрасну мелодраму – варто усього лише мати бажання здивувати свого партнера і знати про чудові куточки міста, де навіть атмосфера має запах кохання. У Нью-Йорку є варіанти дозвілля на будь-який смак: від огляду краєвидів мегаполіса з висоти пташиного польоту до прогулянки затишним парком. Унікальний, величний, романтичний – Нью-Йорк точно подарує вашій другій половинці купу незабутніх почуттів. Відправляйтеся у романтичну подорож разом із коханими найкрасивішими місцями столиці світу. Далі на new-york-future.

Оглядовий майданчик на Empire State Building

Empire State Building – це величний нью-йоркський хмарочос, який входить у список найбільш відомих пам’яток архітектури США, а ще є найвідвідуванішим місцем Мангеттена. Звісно, це місце не підійде, якщо ви хочете створити для себе та своєї другої половинки більш затишну, усамітнену атмосферу, але все одно цей оглядовий майданчик подарує безліч емоцій. Тут видно Нью-Йорк як на долоні, а у сонячні дні відвідувачі зможуть також помилуватися красою Нью-Джерсі, Коннектікута, Пенсильванії та Делавера. Empire State Building виконана у стилі арт-деко і має 102 поверхи, цей хмарочос уособлює силу економіки Сполучених штатів та дух Американської Мрії. Факти з історії говорять, що будівництво хмарочосу розпочалося у березні 1930 року, а завершилося через рік у травні. Над проектуванням Empire State Building працювала група архітекторів, яку очолив Вільям Лемб. Ця споруда дійсно вражає своєю висотою і сподобається усім любителям естетики сталевих джунглів, а також тут вийдуть чудові фото. 

Ковзанка на даху William Vale

Якщо ви шукаєте місце для побачення у Нью-Йорку взимку і разом зі своєю коханою людиною любите активне дозвілля, то ковзанка просто на даху William Vale точно не залишить вас байдужими. William Vale є розкішним готелем в одному із боро Нью-Йорка, де можна знайти багато ресторанів, сауну, басейн та все для гарного відпочинку. А у зимовий час на даху хмарочоса відкривається ковзанка, де можна поринути у чарівну казку зими. Тут у вас буде можливість покружляти на ковзанах з неймовірним видом на Мангеттен, а у перерві між катанням можна випити чашку гарячого шоколаду з ароматною випічкою, скуштувати фондю і зізнатися “тій самій” людині у коханні. Ця ковзанка створена зі спеціального синтетичного льоду, яка не потребує використання електроенергії чи води, і є єдиною і, головне, безпечною альтернативою традиційній ковзанці. Подейкують, що найкращий подарунок – це емоції, а ковзанка на William Vale гарантовано подарує їх вам і вашій другій половинці. Таке побачення складно забути. 

Щоб потрапити на ковзанку, треба заплатити за квиток 30$, а для дітей до 12 років вхід безкоштовний. Оренда ковзанів входить у вартість, але за їжу у ресторанчику навпроти ковзанки варто платити окремо. 

Геологічний парк Рок-Сіті

А цей варіант стане чудовим вибором, якщо ваша кохана людина любить спілкування з природою і спокійну атмосферу навколо. Парк Рок-Сіті місцеві жителі Нью-Йорка часто називають Восьмим Дивом світу і не даремно, адже це доісторичне дно океану з найбільшими у світі залишками кварцевого конгломерату. Зазвичай, туристи проїжджають повз цього місця просто тому, що не здогадуються, наскільки дивовижно тут все облаштувала природа. Хоча і серед місцевих тут вистачає відвідувачів. Рок-Сіті представляє собою невелике кам’яне містечко. Досить популярною у парку є пам’ятка, яку місцеві називають “кам’яним пудингом” – це кам’яне утворення, у якому валун вагою 100 тон лежить на верхівці ще більшого каменя.   

У парк Рок-Сіті обов’язково треба приходити у зручному одязі та взутті, і не забути прихопити з собою фотоапарат та кошик зі смаколиками для пікніку, адже після прогулянки та відео-тура, де розкажуть про історію утоворення парку, вам точно захочеться підкріпитися. Парк працює щоденно з травня по жовтень з 9:00 до 17:00. 

Форт Трайон парк

Нью-Йорк – це місто, де можна влаштувати незабутнє і цікаве побачення у будь-яку пору року. Восени закохає у себе Форт Трайон парк, який не дуже відомий серед туристів, а тому у цьому куточку мегаполіса дуже спокійно. Головна особливість парку – багато старовинних споруд та монастирів у французькому стилі. Історія парку почалася на початку 20-го століття, коли відомий меценат Джон Рокфеллер молодший придбав цю територію у 1917 році і передав її місту у 1931. Рокфеллер не даремно обрав для створення парку саме це місце, адже Форт Трайон є найвищою точкою Мангетенна, з чарівним краєвидом на Гудзон та Нью-Джерсі. Парк залишився у початковому вигляді саме завдяки меценату, адже він зберіг це місце від міських забудов, хоча Форт Трайон завжди приваблював заможних інвесторів з різних куточків світу. 

Відвідувачі парку часто зазирають у автентичну кав’ярню “New Leaf”, біля якої відчуваєш себе жителем минулих століть. Ще на території парку є монастир, який дуже нагадує французькі будівлі. До речі, цеглу для його будівництва завезли із Європи, а красивий сад біля монастиря також створювався за подобою французьких квітників. На споруду можна подивитися не лише зовні, але й зсередини – це задоволення безкоштовне для жителів Нью-Йорку. А ось якщо ви приїхали на прогулянку парком з іншого міста, доведеться заплатити за квиток 25$. Якщо ваша кохана людина захоплюється історією минулих часів, їй також буде цікаво відвідати щорічний фестиваль Середньовіччя, який проходить у Форт Трайон у вересні. 

Різдвяні вітрини Нью-Йорка

На новорічні свята Нью-Йорк перевтілюється і стає символом казки у реальному житті, тому цей чарівний час є чудовим, щоб ще раз красиво  сказати своїй другій половинці: “Я тебе кохаю”. У світлі новорічних вогників, ледь помітному сяйві сніжинок та ароматі пряників у повітрі слова кохання звучать по-іншому: це ніби клятва, одна на двох. 

Що може бути більш романтичним, ніж уявити себе головними героями легендарного серіалу “Секс і місто” Керрі та містером Бігом? На Верхньому Іст-Сайді це можливо, пишуть у “Tiqets Blog”. Мабуть, одним із улюблених занять пар у цьому районі Нью-Йорка є прогулянка вздовж неймовірно красивих вітрин магазинів, які здаються нескінченними. Для власників крамниць на П’ятій Авеню на Новий Рік вітрини не просто спосіб яскраво презентувати свій товар, а можливість влаштувати справжнє шоу. Вітрини прикрашені купою невеликих деталей, які можна роздивлятися дуже довго, а ще це абсолютно безкоштовно. Щоб привернути увагу відвідувачів, вітрини на свята прикрашають з особливою розкішшю. Якщо купити на різдвяній ярмарці горнятко глінтвейну та разом із коханими піти на прогулянку вздовж різдвяних крамниць, спілкуючись про все на світі, це побачення залишиться назавжди в серці. 

Розваг для закоханих у Нью-Йорку купа і вони задовольняють будь-який смак, тому обирайте те, що стане особливим проведенням часу саме для вас. Якщо до організації побачення у мегаполісі підійти креативно і не забути прихопити з собою фотоапарат, то воно залишиться у пам’яті дуже надового. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.